All verdens forskjell

Støtt aksjonen her


Vann er for oss i Trøndelag en selvfølge. Slik er det ikke i store deler av verden. Én av ni personer mangler tilgang til rent varig vann.

Agnes mangler tilgang til rent vann. Landsbyen til Agnes heter Munguri og ligger i Tanzania. I Munguri finnes det ingen vannbrønn. Agnes som er 12 år, må derfor stå opp hver dag kl. 05.30, for å hente vann i en brønn som ligger 11 kilometer hjemmefra. Hjemover går hun med en vannbøtte som rommer 15 liter vann. Hun bruker 3 timer, fram og tilbake. Agnes går den samme turen på ettermiddagen.

Årets TV-aksjon går til Kirkens Nødhjelp, og sammen skal vi sikre varig tilgang til rent vann for over én million mennesker. Gjennom nettverket til Kirkens Nødhjelp skal folk i Somalia, Sudan, Sør-Sudan, Etiopia, Pakistan, Afghanistan og på Haiti, få tilgang til rent, varig vann.

Hvordan kan du bidra?

Det er mange måter du kan bidra til årets TV-aksjon. På blimed.no kan du melde deg som bøssebærer. For bedrifter og organisasjoner er det mulig å gi direktebidrag på giverstafett.no. Der er det også mulighet til å utfordre andre bedrifter og organisasjoner.