Hvordan kan et sterkt næringsliv bygges på Olympiatoppens metodikk?

Frokostmøte med Olympiatoppen
Foto: Grete Waaseth

Årets tema for forskningsdagene er verdier. Da Steinkjer Næringsforum inviterte til frokostmøte i anledning forskningsdagene, valgte vi Olympiatoppen som foredragsholder. Olympiatoppen ønsker å utvikle norsk prestasjonskultur gjennom et sterkt samspill mellom prestasjonsmiljø innen næringslivet, kultur, det offentlige og toppidretten. Verdier er avgjørende for å bygge toppidrettskultur.

 

Arnstein Finstad i Olympiatoppen var tydelig på at verdier skaper kultur. Vel kjente Petter Stordalen uttaler at “kultur spiser strategi til frokost”. For å skape en god prestasjonskultur mener Finstad det kreves:

  • samstemthet og samspill
  • ambisjoner og mål
  • strategier
  • innovasjon
  • verdier

Når det gjelder verdier, så skal det gjennomsyre hva vi står for og hvordan vi skal fremstå. Verdigrunnlaget blir styringsverktøyet som enten bekrefter at vi er på rett vei eller det som korrigerer oss inn på riktig sti igjen.

Vi takker Olympiatoppen for et særdeles interessant foredrag og takker for oppmøte på dagens frokostmøte!

Ønskelig å bruke Olympiatoppen på din arbeidsplass? Kontaktinfo finner du på Olympiatoppens nettsider.