Hvordan setter du sammen et godt styre? Hvordan finner du de beste styrekanidatene?

Dette var headingen for frokostmøte 26. januar. Fadderbedrift DNB og Steinkjer Næringsforum var vertskap for møtet som hadde hele 71 påmeldte. Bakgrunnen for temaet på frokostmøte er at Steinkjer Næringsforum, sammen med Verdal Næringsforum og Levanger Næringsforum AS, samarbeider med T:Lab om å øke kompetansen hos medlemsbedrifter og valgkomiteer på hva man må tenke på for å få et styre som er en ressurs for bedriften sin.Mette Rostad

Sissel W. Sivertsen i DNB og Kirsti B. Arntsen i SNF ønsket velkommen.

Håvard Belbo i T:Lab/Tidligfasefondet sa noe om hvorfor og hvordan man finner dyktige folk som kan bidra gjennom styrearbeid. Erfaringsmessig er det mange bedrifter som ikke har et profesjonelt styre, og Håvard snakket om at bedriftene kan skape større verdi ved å profesjonalisere styret.

Mette Rostad er styreressurs, har sittet i styret i milliardkonsern og har hatt mange styreverv gjennom årene. I dag er hun blant annet styreleder for to medlemsbedrifter i Steinkjer Næringsforum. Mette delte sine erfaringer fra styrearbeid og premissgivere for at styrearbeidet skal fungere godt. Hun påpekte spesielt styreleders rolle som ekstra viktig, og spesielt rollen med å lede gode beslutningsprosesser. Styreleders oppgave er å ligge i forkant.

Bodil Vekseth i Steinkjer Næringsselskap fortalte om en alternativ måte å profesjonalisere styret på. Steinkjer Næringsselskap har erfaringer med å jobbe som styrecoach, og gjennom den metoden få sittende styre i en bedrift til å jobbe bedre.Tore Vikan i Steinkjer-Avisa

Til sist presenterte Tore Vikan i Steinkjer-Avisa planen om å utgi et næringslivsbilag hvor næringslivet i Steinkjer synliggjøres. Dette vil alle medlemmer i Steinkjer Næringsforum motta mer informasjon om.