Tidspunkt

3. mai 2022

14:00 - 15:30

Sted
Skolegata 22, Innocamp - B123
Påmelding

Pris: Gratis

Meld deg på ved å benytte påmeldingsskjemaet nedenfor.

Velkommen til informasjonsmøte!

Filmskaper Julie Skaufel skal sammen med produsent Bente Maalen i Blaane film lage spillefilm fra, om og til Steinkjer.

Filmen HEIM handler om det å komme heim til hjemstedet man er født og oppvokst i.

Heim er et artig prosjekt med mye energi og høyt tempo. Bakgrunnen for prosjektet er Julie Skaufels idé om en film lagt til Steinkjer, en romantisk komedie om å flytte ut og å flytte hjem igjen. Det har i mange år vært en tendens at unge flytter fra bygd til by, og de fleste blir boende i byen, selv om noen (og flere under pandemien) har valgt å sette kursen «hjem».

I Heim møter vi Anni (35) som har flyttet til Oslo med store ambisjoner, men livet – og noen dårlige valg – har ført til at hun plutselig befinner seg tilbake i hjembygda.

Dette prosjektet er et kjærlighetsprosjekt, kjærlighet til Trøndelag, kjærlighet til bygda og kjærlighet til filmen.

Høsten 2023 åpner det nye kulturhuset og kinoen på Steinkjer, og et hårete mål er at dette skal være en slags kjærlighetsgave til Steinkjer i den forbindelse.

For å kunne realisere en slik spillefilm, er Blaane Film og Skaufel avhengig av å ha med seg lokalt næringsliv og kulturliv. Maalen og Skaufel ønsker at denne filmen skal være noe som lokalbefolkningen skal føle eierskap til, og være en del av.

De har også fått med seg Solveig Ræstad fra Midgard Filmkommisjon, som vil fortelle om muligheter for vekst i næringsliv og lokalmiljø ved å legge filmprosjekter til steder utenfor ring 3. Midgard Film Commission Norway jobber for å skaffe nasjonale og internasjonale filmproduksjoner til Trøndelag. De er bindeledd mellom næringsliv, reiseliv, forvaltingen i kommunene og produsentene.

I dag ropes det etter nytt innhold og originalitet innen film- og tvbransjen. Man står overfor et så kalt «content boom». Man trenger mer produksjon fra flere steder i landet. Dette kan være med på å bidra til vekst i næringslivet lokalt.  Filmindustrien er på verdensbasis større enn el-bil industrien. Film er næring og 67% av produksjonsbudsjettet blir i snitt lagt igjen utenfor filmindustrien – dvs i lokalmiljøet der filmen blir spilt inn; slik som hoteller, catering, måkemannskap, helikopter, snekkere, den lokale puben etc.  

Et slikt prosjekt som Blaane Film og Skaufel er i startfasen på nå, vil være en unik mulighet for lokalt nærings- og kulturliv til å forme Steinkjer kommune og Trøndelag, som et attraktivt alternativ for denne og framtidige film- og tv-produksjoner.

Er interessert i å høre mer om dette – bli med på møte 🙂

Se alle arrangement