Komite

Er du klar for Landsskytterstevnet?

05. April 2024
19. – 26. juli 2024 smeller det!
Steinkjer ønsker Landsskytterstevnet velkommen tilbake til Steinkjer. Vi venter 15.000 tilreisende midt i ferien! Har du tenkt på hva du og din virksomhet skal få ut av det?
 
«Dette er ei gullgruve»
I 2023 arrangerte Voss Landsskytterstevnet. Økonomilederen for arrangementet mener at de tilreisende la igjen 50 millioner kroner i Voss under Landsskytterstevnet, kanskje mer.  Les gjerne vedlagte artikkel i fra Hordaland Avis 8. august 2023.  Der kan du lese om at restauranten Steak House slo tre salgsrekorder i løpet av uken og at ingen arrangement fører til tilsvarende omsetning for Rema 1000 Palmafossen.

Blant de 15.000 besøkende er det mange familier som planlegger Landsskytterstevnet som en del av ferien sin. Fritidsaktiviteter er populært. Hele familien trenger opplevelser, ikke bare skytterne.

Hvordan kan vi i fellesskap lykkes med å vise frem Steinkjer fra sin beste side?
Her er det store muligheter for mange næringsdrivende – men det krever at dere benytter dere av muligheten! Planlegg ferieavviklingen, tenk utvidet åpningstid – hent inn erfaringer fra kolleger andre steder Landsskytterstevnet har vært arrangert. Vi må være klare for storinnrykk!

Driver du et serveringssted?
Kan du by på LS-burger? Tilbud om LS-pizza? Arrangere LS-quiz?
Hva kan du gjøre ut av arrangementet for å tilby det beste for alle tilreisende og Steinkjerfolk?
Som arrangører lover vi å bringe et stort antall gjester til byen – men du må friste dem inn døra.
Erfaringer fra tidligere Landsskytterstevner viser at søndagsåpne butikker og restauranter lønner seg. Kjøkkenet må ha åpent sent, for skytterne er ikke nødvendigvis klare for å gå ut og spise før kl 21.
Vi ønsker at dere er «frampå» og planlegger aktiviterer.  

Driver du butikk?
Vi kan garantere flere kunder enn du vanligvis har midt i juli. Legger du en god plan for det, er vi sikre på at du kan få mye ut av  å gjøre litt ekstra. Ha mange nok og riktige varer på lager. Det kommer til å gå mange brød og mye grillmat. 

Det skal vises at det er Landsskytterstevne i Steinkjer!
Byen skal preges av rødt, hvitt og blått. Hvordan kan du og din virksomhet bidra til det? Vi oppfordrer til å pynte med flagg i utstillingsvinduer. Bruk gjerne ballonger i etterspurte farger – og blomster! Bygartneren vår har bestilt blomster i nasjonalfargene som skal prege byrommet. Landsskytterstevnet henger opp bannere.

Lang tradisjon
Landsskytterstevnet har lang tradisjon i Steinkjer. Ola Five arrangerte landsskytterfest i Steinkjer allerede i 1886. Senere har Steinkjer vært en populær arena og vertskap for landsskytterstevnet hele 10 ganger. I tillegg til at det store skyttermiljøet i Steinkjer får anledning til å bryne på landets skytterelite, er det også en stor mulighet for Steinkjer å presentere hva byen og bygdene våre kan by på under stevnet. Her må alle bidra og være gode ambassadører.

Det er viktig at flest mulig vet at Landsskytterstevnet 2024 arrangeres i Steinkjer og hvorfor byen blir kledd i rødt, hvitt og blått midt i juli. Bring gjerne informasjonen videre!
Vi oppdaterer til stadighet nettsidene våre, så følg gjerne med der for mer info: Landsskytterstevnet 2024 i Steinkjer | 19. - 26. juli.

Selve arrangementet vil foregå på Landsskytterarenaen på Sannan, med baneskyting, finfelt og Stang- og felthurtig. For publikum vil det blir ulike tilbud til barn og voksne med m.a. matservering, i tillegg til resultatservice via scene og storskjerm. Grovfelten blir som tradisjonelt gjennomført i forsvarets skytefelt i Giskås. Det vil være daglig skytteraktivitet fra ca kl 08 – 19.
Steinkjer har et stort skyttermiljø med 11 skytterlag og gode rekrutteringsmiljø. Steinkjer har også et tradisjonelt stort jegermiljø, og årets Landsskytterstevne med ny kikkertklasse og prøveordningen jegerklasse, vil nå også gi jegerne mulighet til å vise sin styrke.
 
Det er stas at Landsskytterstevnet 2024  kommer til Steinkjer, og det er viktig at folk som kommer hit i sommer synes det er skikkelig stas å komme til Steinkjer, at de får et fint opphold og at de ønsker å komme tilbake. Bli med å bidra til det!
 

SISTE NYTT