Maiken og Anita
– Vi er kjempefornøyde med å ha sikret oss Maiken til jobben, sier Anita Østby, daglig leder i Steinkjer næringsforum. – Både jobberfaringen og personligheten hennes er midt i blinken for en slik rolle! 

Maiken blir daglig leder for Steinkjermartnan

08. Desember 2021
Maiken Lien Jørgensen er ansatt som daglig leder i det nyoppstartede selskapet Steinkjer Arrangement. Selskapet får blant annet hovedansvaret for gjennomføringen av Steinkjermartnan.

 
Styrker Steinkjermartnan
De siste årene er det Steinkjer næringsforum som har stått bak Steinkjermartnan. Når planleggingen og driften av arrangementet nå skilles ut i et eget selskap, er det for å styrke martnan. 

Som alle andre arrangement, må Steinkjermartnan utvikle seg, sier Østby. – Nå får martnan en egen daglig leder som kan konsentrere seg fullt og helt om arrangementet. Det er vi overbevist om at både publikum og utstillere på Steinkjermartnan er tjent med. 

Maiken Lien Jørgensen kommer fra stillingen som museumsformidler og produksjonsleder ved Egge museum. Både her og i de tidligere stillingene ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter og Tingvoll museum har hun jobbet med arrangementsledelse, markedsføring og utvikling – og det får hun bruk for i den nye jobben.
Årets steinkjermartna tok flere utradisjonelle grep; for eksempel ved å ta i bruk hele byen, ved å endre martnasgata til å omfatte både Nordsida og Sørsida, og ved å engasjere lokalt næringsliv i enda større grad. Og publikum likte det de så!

– Evalueringene viste at tiltakene ble godt likt av folk, forteller Anita. – Folk var særlig positive til at det var mer rom mellom bodene og flere steder å sette seg ned med kjentfolk. Forandring fryder
Nå blir det Maikens jobb å holde i endringene, og det ser hun fram til!

– Jeg er glad i å få ting til å skje, og jeg er nok kjent for å ha både energien og stå-på-viljen som trengs til å få det til, smiler Maiken. 

Maiken skal ikke gjøre jobben alene. De tette koblingene mellom Steinkjer næringsforum og Steinkjermartnan består. Martnaskomiteen, som består av representanter fra næringslivet i byen, vil fremdeles spille en like viktig rolle som i dag. 

– Det er mange som er glad i Steinkjermartnan, og som legger ned mange arbeidstimer for at martnan skal bli den pangstarten på høsten som det er for mange, sier Maiken. – Nå gleder jeg til vi skal gyve løs på jobben med å videreutvikle martnan! 


Maiken Lien Jørgensen, Alexander Kjølstad (styreleder i Steinkjer næringsforum) og Anita Østby. 
 

SISTE NYTT