To daglige ledere
Innherred Næringsforening og Steinkjer Næringsforum har slått seg sammen for å skape en styrevervportal for Innherred og Trøndelag. Her ved daglige ledere Ingrid Dahl Furunes og Anita Østby.

Ny markedsplass for styreverv

08. Mai 2024 | Skrevet av: Kjersti Fikse - Innherred Næringsforening
Steinkjer Næringsforum og Innherred Næringsforening lanserer en splitter ny styreportal for Innherred og Trøndelag.
Styret er selskapets øverste ledelse og har blant annet til oppgave å forvalte og styre, samt sørge for forsvarlig organisering og tydelige ansvarslinjer. Å finne den riktige kandidaten er dermed ikke nødvendigvis en enkel affære.

Innherred Næringsforening og Steinkjer Næringsforum har sett behovet og gått sammen om å lage styrekandidatlisten for Innherred og Trøndelag.
Bilde av studenetene

Dobbelt behov
- Vi ser at behovet er todelt – det er mange kvinner og menn som kunne tenkt seg et styreverv, men som ikke helt vet hvordan de skal gå frem for å oppnå det. Samtidig er det mange bedriftsledere og valgkomiteer som leter etter de gode hodene, uten helt å vite hvor de finnes, forklarer daglig leder for Steinkjer Næringsforum, Anita Østby.

Lista, som ligger implementert på nettsidene hos begge næringsforeninger, er en åpen liste, hvor kandidater selv kan registrere seg og få umiddelbar synlighet for selskap på utkikk.

Utvikler næringslivet
- Vi vet at det finnes så utrolig mange gode folk på Innherred og i Trøndelag, med mye å bidra med i styrerommet. Vi må få dem – kvinner og menn – til å rekke opp hånda og vise seg frem, sier daglig leder i Innherred Næringsforening, Ingrid Dahl Furunes.

- Vi mener at alle selskap trenger sterke styrer som aktivt involverer seg i drifta og utviklingen. Med det som grunntanke, ser vi på denne styreportalen som et verktøy i utviklingen av næringslivet i regionen, fortsetter hun.

Inviterer til treff
For å sette fart på arbeidet, arrangerer Innherred Næringsforening og Steinkjer Næringsforum StyreBørs på Vipsenteret i Verdal, 22. mai.
Hit inviteres både de som ønsker å sitte og styrer og de som leter etter folk.
Styrebørs
- Det blir en slags kickoff for styreportalen, og vi har fått på plass et veldig spennende program som skal sørge for at de som kommer går hjem med økt kompetanse om styrearbeid, sier Østby.

Det er rådgivningsfirmaet Formue AS som har utarbeidet portalen i samarbeid med næringsforeningene. De vil være på plass på StyreBørs. Det vil også en advokat fra Advokatfirmaet Seland Rödl & Partner, rådgivere fra konsulent- og rekrutteringsfirmaet Dfind og fra Adecco.

- Det et arrangement for å lære og fylle på kompetansen, men det blir jo også et slags marked, hvor potensielle styrekandidater møter i samme rom som både valgkomiteer og bedriftsledere på utkikk. Det aller beste ville selvsagt vært om kvelden fører til match for noen av dem, sier Furunes.
 

SISTE NYTT