Ønsker du deg en mentor?
Få din egen mentor!
Er du medlem i Ung Arena eller Fredrikke Marie-nettverket og ønsker deg en mentor som kan gjøre veien inn i næringslivet på Steinkjer litt enklere? Nå starter Steinkjer næringsforening opp byens aller første mentorordning - og du kan være en av de heldige som får en av de 5 ekslusive mentorene! Ordningen i 2024 er støttet av næringsfondet i Steinkjer kommune.
Har du lyst til å få en av disse som mentor? Søk nå! Send en e-post til anita@steinkjernf.no innen 1.juni og skriv hvem du ønsker som mentor, hvorfor du ønsker vedkommende og hva du vil ha bistand med. Prioriter gjerne flere ønsker, da det ikke er sikkert at du får den du prioriterer først.
Hvorfor mentor?
Å ha en mentor kan være en uvurderlig ressurs i din karriereutvikling. En mentor kan gi deg tilgang til et erfaringsrikt perspektiv, kan hjelpe deg å identifisere og unngå fallgruver, og gir deg råd basert på reel praksis i stedet for bare teori. De kan åpne dører til nye nettverksmuligheter og gir deg den tilliten du trenger for å nå dine mål raskere og mer effektivt.
Målet med mentorordningen er at mentoren skal hjelpe deg å utvikle deg både faglig og personlig. Du og mentoren din finner selv ut hvor ofte det er hensiktsmessig å møtes; men vi anbefaler at dere treffes minst 1-2 timer én gang i måneden.
Hva kan en mentor gjøre for deg?
Mentorene er klare til å dele sine erfaringer og fagkunnskaper, utvide nettverket ditt, og gi deg ekstra motivasjon til å kaste deg ut i næringslivet. Trenger du hjelp til å lande drømmejobben? Ønsker du en fot innenfor bransjen? Eller bare noen å diskutere karriereplaner med?
Samlingspunkter og sosiale treff
Vi kommer også til å arrangere treff med alle mentorene og menteene (den som har mentor) i løpet av tiden dere jobber sammen. Ordningen blir satt i gang før sommeren, og varer ut året.
Møt mentorene:
Guri Moum Brede
Banksjef i Sparebank1 SMN
60 år
Fagfelt: Ledelse, salg, HR, styrearbeid
– Målet mitt er at den jeg er mentor for skal lykkes litt bedre enn det vedkommende hadde gjort uten en mentor.
Du trenger ikke tilbringe mange minutter med Guri for å skjønne at hun liker å jobbe med folk. Kanskje var det derfor karrieren som finansrådgiver raskt ble erstattet med lederjobber og utviklingsarbeid?
– Jeg har stor glede av å bidra til andres suksess, sier hun. – Derfor syns jeg jobben som mentor er veldig givende.
Guri er sertifisert coach og har jobbet som rådgiver og mentor for ledere og rådgivere i over 10 år. Hun ser på mentorrollen som en slags heiagjeng; en samtalepartner som utfordrer deg til å sette deg mål, definere tiltak som gjør at du kan nå målene - og så feire sammen når målstreken er passert. Hun har også hatt mentor selv, og kan skrive under på at det er givende å ha noen som kjenner målene dine og som vil at du skal nå dem.
Selv om det ikke alltid virker sånn, har også døgnet til Guri 24 timer. Når hun ikke jobber, ikke sitter i et styremøte og ikke deltar i et jobboppdrag på ettermiddagstid eller kveldstid, er hun glad i å være hjemme på gården på Snåsa.
– Mye av fritiden handler om å være en del av miljøet på gården, forteller hun. – Jeg koser meg som mormor til barnebarna som også bor på gården, og på høsten driver jeg med storviltjakt.
Oddbjørn Stiklestad
Senterleder AMFI Steinkjer
36 år
Fagfelt: Ledelse og organisasjon, bedriftsetablering og -drift, styrearbeid.
– Noe av det jeg har størst fokus på, er å prioritere mellom det som må gjøres, det som bør gjøres og det jeg har lyst til å gjøre.
Etter nesten 12 år som elektriker og flere år i Forsvaret, tok Oddbjørn med all erfaringen sin over til Olav Thon Gruppen. De siste 2 årene har han vært senterleder på AMFI på Steinkjer, men før det jobbet han i flere år med alt fra innkjøp, tekniske fag, dokumentasjon, forvaltning og vedlikehold av eiendommer - samtidig som han satt som styreleder i 2 selskap.
– Jeg har lært utrolig mye i karrieren min, ikke minst hva man ikke bør gjøre, smiler han.
Og kunnskapen han sitter med, vil han gjerne dele videre.
– Jeg har selv hatt mentorer, som jeg har sparret med, sier han. - Jeg tror det er verdifullt å ha noen å snakke konfidensielt og uformelt med; og kanskje særlig når man er ny i arbeidslivet eller vil starte opp noe selv.
Når Oddbjørn ikke jobber, er han mye sammen med familien og ungene, og han er glad i friluftsliv. Han er også en habil skytter, og har vært med på Landsskytterstevnet i mange år.
Siv Schøning
Leder for salg, marked og rådgivning i NTE. Påtroppende daglig leder i rekrutteringsbyrået Capus Midt
41 år
Fagfelt: Salg og ledelse
– Noe av det som gjør det så nyttig å kunne salgsfaget, er at du kan bruke det i alle bransjer.
Siv planla aldri å bli selger. Hun studerte markedskommunikasjon og fikk seg jobb på et callsenter ved siden av studiene.
– Det tok ikke lang tid før jeg skjønte at jeg mestret salg, forteller hun , – og når du mestrer noe, er det kjempeartig!
Siden har Siv jobbet med salg, og etter hvert også med ledelse. Hun fikk personalansvar i Eniro allerede som 26-åring, og har vært salgsleder i Trønder-Avisa, Smart Media og NTE. 1. september begynner hun som daglig leder i det oslobaserte rekrutteringsfirmaet Capus, og skal bygge opp firmaet i Midt-Norge.
– Jeg gleder meg til å være masse ute og snakke med kunder, sier hun.
Nå vil Siv bruke erfaringene, fagkunnskapen og nettverket sitt som mentor.
– Jeg håper jeg kan hjelpe andre å lykkes, sier hun.
Den innstillingen har Siv med seg også på fritiden, hvor hun tilbringer mye tid i håndballhallen sammen med sønnene.
– Og så elsker jeg å reise, legger hun til. – Det skal jeg bli enda flinkere til å prioritere!
Kari Anne Susegg Kvarving
Daglig leder i Kvarving Kommunikasjon AS
46 år
Fagfelt: Kommunikasjon, markedsføring, styrearbeid
Så langt tilbake Kari Anne kan huske, har hun vært glad i å være sammen med folk. Det at hun driver sitt eget firma er derfor litt av en selvmotsigelse.
– Heldigvis har jeg så mange gode oppdragsgivere og samarbeidspartnere rundt meg at jeg aldri føler meg alene selv om jeg er eneste ansatt, sier hun.
Før Kari Anne og familien flyttet fra Oslo til Steinkjer, jobbet hun som kommunikasjonsrådgiver i ulike direktorat og i politiet. De siste årene har hun bistått bedrifter og organisasjoner - hovedsakelig på Innherred - med intern og ekstern kommunikasjon og markedsføring.
– Jeg kjente nesten ingen da vi flyttet hit, forteller hun. – Jeg har ikke tall på hvor mange kopper kaffe jeg inviterte meg selv på for å fortelle hva jeg kunne bistå med - og til slutt løsnet det.
Den opplevelsen tror Kari Anne det er verdifullt å ha med seg som mentor. Hun håper også noen kan bruke erfaringene hennes til å bli inspirert til å gjøre det samme.
– Det var aldri drømmen min å drive for meg selv, men nå som jeg står midt oppe i det, er jeg glad jeg hoppet i det, sier hun. – Motivasjonen er rett og slett at jeg ikke kan tenke meg å jobbe med noe annet enn kommunikasjon.
På fritiden, derimot, er Kari Anne alt annet enn alene. Hun henger med familie og venner, synger i kor, klimprer litt på piano og er aktiv i barnas aktiviteter.
Espen Nilsen Holtan
Daglig leder og produsent i Camerat
42 år
Fagfelt: Ledelse, produksjonsledelse, bedriftsutvikling
Espen har gått fra å jobbe for seg selv til å bli leder i et firma med 10 ansatte. Selv mener han en leken og avslappet inngang til arbeidet er en viktig suksessfaktor.
– Camerat er tuftet på kameratskap og skaperglede, og en del av jobben min er å sørge for at vi klarer å ta vare på dette samtidig som vi tjener penger.
Espen liker å trekke frem at han er en av de i Camerat som har minst utdanning. Erfaring, derimot, har han i massevis. Han har jobbet som produsent over halve livet, og har vært like mye ute i felt som på kontoret.
– Min måte å lede på er i stor grad formet av hvordan jeg er som person og av omgivelsene, sier han. – Selskapet slik det er i dag krever noe helt annet enn da vi var 3 ansatte. Heldigvis har jeg hatt gode folk tilgjengelig når jeg har trengt veiledning og støtte.
Og akkurat det at Espen selv har kjent på hvor viktig det er å ha et godt nettverk rundt seg, er en av grunnene til at han har lyst til å være mentor.
– Jeg deler gjerne det jeg kan slik at andre kanskje kan lære noe av det, smiler han. – Og så er jeg sikker på at jeg kommer til å få mye ut av det å være mentor også. Jeg lærer alltid noe av de jeg møter.
Espens fritid preges mye av barnas aktiviteter, og han er engasjert i fotball gjennom trenerverv og styreverv i Sparbu IL. I tillegg prøver han å finne tid til å holde seg aktiv, aller helst med fotball da også.
Har du lyst til å få en av disse som mentor? Så, hva venter du på? Søk nå, å la reisen til suksess begynne. Send en e-post til anita@steinkjernf.no innen 1.juni og skriv hvem du ønsker som mentor, hvorfor du ønsker vedkommende og hva du vil ha bistand med. Prioriter gjerne flere ønsker, da det ikke er sikkert at du får den du prioriterer først.