Mentorer 2025
Vil du ha en av disse som mentor? Søk i dag!

Ønsker du deg en mentor?

24. Februar 2025

Få din egen mentor! 
Nå starter Steinkjer Næringsforening opp mentorordningen for andre gang, og du kan være en av de heldige som får en av de 5 eksklusive mentorene!

Har du lyst til å få en av disse mentorene? Send oss en søknad og fortell hvorfor du ønsker deg en mentor. Har du en spesifikk mentor i tankene? Da kan du gjerne legge ved en ønskeliste (f.eks. prioriteringsrekke 1-5).

Send din søknad her!

Hvorfor mentor? 
Å ha en mentor kan være helt uvurderlig for din karriereutvikling. En mentor kan gi deg tilgang til et erfaringsrikt perspektiv, kan hjelpe deg å identifisere og unngå fallgruver, og gi deg råd basert på reell praksis i stedet for bare teori. De kan åpne dører til nye nettverksmuligheter og gir deg den tilliten du trenger for å nå dine mål raskere og mer effektivt. 

Hva er en mentorordning?  
Målet med mentorordningen er at mentoren skal hjelpe deg å utvikle deg både faglig og personlig. Du og mentoren din finner selv ut hvor ofte det er hensiktsmessig å møtes; men vi anbefaler at dere treffes minst 1-2 timer i måneden. 

Hva kan en mentor gjøre for deg?
Mentorene er klare til å dele sine erfaringer og fagkunnskaper, utvide nettverket ditt, og gi deg ekstra motivasjon til å kaste deg ut i næringslivet. Trenger du hjelp til å lande drømmejobben? Ønsker du en fot innenfor bransjen? Eller bare noen å diskutere karriereplaner med?  

Samlingspunkter og sosiale treff 
Vi kommer også til å arrangere treff med alle mentorene og menteene (den som har mentor) i løpet av tiden dere jobber sammen. Ordningen blir satt i gang i løpet av mars, og har en varighet på 10 mnd.  
 



Møt mentorene: 
 

Nina Camilla Arnesen 

Leder kundeservice og kundedialog, NTE 
47 år 

Fagfelt: Personalledelse, styrearbeid 

Nina Camilla Arnesen
Med over 20 års ledererfaring har Nina opparbeidet seg bred kompetanse innen personalledelse, teamutvikling og kundedialog. I dag jobber hun som leder for kundeservice og kundedialog i NTE, hvor hun har vært de siste 7 årene. Tidligere har hun også hatt lederroller i Gjensidige Forsikring, Eniro/Gule Sider og Thon Hotels.  

Gjennom karrieren har Nina utviklet en sterk forståelse for hvordan mennesker og team fungerer best sammen. Hun er sertifisert i Everything DISC – et verktøy for å forstå atferd. Dette bruker hun til å bygge psykologisk trygghet i team og skape gode kundeopplevelser. At dette fungerer, er det ingen tvil om – teamene hun har ledet, har vunnet en rekke kundeservicepriser de siste 12 årene.  

– Skal man bygge et velfungerende team, må man kjenne folka sine og være glad i folka sine, sier hun. 

Som mentor ønsker hun å dele erfaringer og refleksjoner rundt ledelse, teamutvikling og prestasjonskultur. Hun vil utfordre, veilede og ikke minst lytte – for å hjelpe sin mentee til å finne sine egne svar.  

– Jeg tror jeg er god på å skape engasjement, samtidig som jeg tør å utfordre, forteller hun.  

Nina er opprinnelig fra Snåsa, men bor på et småbruk på Sunnan. Hun er gift og har 3 voksne barn. Hun har også bodd 7 i år Oslo og en periode på Hawaii. På fritiden liker hun å utfordre både hode og kropp gjennom ekstreme sporter. De siste 7 årene har hun gjennomført Ironman, løpt flere ultraløp, og nylig tok hun sølv i NM i styrkeløft etter bare 1,5 års trening. Erfaringene fra idrettsverdenen tar hun med seg i arbeidslivet: - Man klarer mye mer enn man tror! 
 



Lisa Salin Brøndbo
Selvstendig næringsdrivende takstmann og daglig leder i Norsk Landbrukstakst 
38 år 
Fagfelt: Landbruk, økonomi, ledelse 

Lisa Salin Brøndbo
– I fjor fikk jeg selv være mentee, en opplevelse jeg lærte mye av. Nå håper jeg å gi noe tilbake – og jeg tror at det å være mentor kan være like lærerikt som å være mentee.  

Med bakgrunn fra både finans, rådgivning og offentlig forvaltning har Lisa opparbeidet seg bred kompetanse innen landbruk, økonomi og eierskifter. I dag er hun selvstendig næringsdrivende takstmann for landbrukseiendommer og daglig leder i Norsk Landbrukstakst, en interesseorganisasjon for over hundre landbrukstakstfolk over hele Norge.  

Gjennom karrieren har hun hatt roller i Skatteetaten, DNB, Innovasjon Norge og Norsk Landbruksrådgivning, der hun har jobbet tett med bønder og landbruksnæringen. Landbruk har vært en rød tråd i livet hennes – fra ungdomsårene som avløser på gårder, til utdanning på Mære Landbruksskole og videre spesialisering innen økonomi og taksering. De siste årene har hun også fått økt interesse for ledelse, folk og kommunikasjon.  

– Jeg har vært heldig å møte mennesker som tålmodig har delt sin kunnskap med meg. Noen har gitt meg motstand og stilt kritiske, men velmenende spørsmål, mens andre har latt meg prøve meg frem – ofte i altfor store sko. I ettertid har jeg innsett at jeg har hatt mange mentorer uten å være klar over det, sier Lisa. 

Nå ønsker hun å gi noe tilbake. Som mentor deler hun gjerne sine erfaringer - på både godt og vondt. Etter flere år i arbeidslivet har hun også rukket å feile – og ønsker gjerne å benytte muligheten til å la andre lære av hennes feiltrinn. Hun har også gjort seg noen refleksjoner om det å være ung kvinne i mannsdominerte yrker, som hun håper kan være til nytte for andre i lignende situasjoner. 

Når Lisa ikke er på jobb, driver hun og samboeren med et evighetsprosjekt: å pusse opp gamle trehus. Et prosjekt hun innrømmer at hun er glad hun ikke skjønte omfanget av før de satte i gang – men som også har lært henne mye. 
 

Jon Håvard Solum
Administrerende banksjef, Grong Sparebank 
58 år 
Fagfelt: Finans, strategi, organisasjonsutvikling, ledelse, styrearbeid 

Jon Håvard Solum
Jon Håvard har over 25 år som banksjef og en solid bakgrunn innen finans, strategi og organisasjonsutvikling. Han har tidligere jobbet som administrasjonssjef i en kommune og har bred styreledererfaring – hvor han per dags dato er styreleder i NTE, Kredittbanken AS og Boli AS. Gjennom sin karriere har han opparbeidet seg en solid forståelse for hvordan man bygger robuste organisasjoner og utvikler bærekraftige strategier.  

Som mentor ønsker han å inspirere menteer til å våge å tenke utenfor boksen, utvikle enkle strategier og sette tydelige mål. Gjennom sin brede erfaring kan han bidra med verdifull innsikt. Men, han ser også frem til å kunne dra nytte av å være mentor selv: 

–Å være mentor handler like mye om å lære som å lære bort. Jeg motiveres av å bidra til vekst og utvikling, både for enkeltpersoner og for regionen som helhet, sier han.  

Når Jon Håvard ikke er på jobb, liker han å være aktiv – enten med løping, der han blant annet forbereder seg til Medoc Maraton i høst, eller på jakt etter elg og hjort.  
 

Astrid Skogseth
Daglig leder Hilmar AS og doktorgradsstipendiat ved Nord universitet og Senter for omsorgsforskning midt 
59 år 
Fagfelt: Innovasjon, kreative prosesser, forretningsutvikling, prosjektledelse, prosessledelse og styrearbeid 

Astrid Skogseth
Astrid har en allsidig og innholdsrik karriere innen kultur, innovasjon og ledelse. Hun startet som prosjektleder i 4H Trøndelag før hun videre jobbet delvis som teaterregissør og i ulike nasjonale organisasjoner i flere år – hvor hun også ledet noe større prosjekter. 

Etter å ha flyttet tilbake til Trøndelag, har hun vært daglig leder i Nord Trøndelag Barne- og ungdomsråd og i Steinkjer Byjubileum AS, før hun gikk videre over i Steinkjer Utvikling hvor hun jobbet i 14 år. I løpet av karrieren har Astrid også startet selskaper, og vært styreleder i en rekke selskaper, som bl.a. Norsk Revy, Turnéteatret i Trøndelag, Steinkjer Arrangement og Bergmannsparken AS. Hun var også festivalsjef for Hilmarfestivalen i tre år, før hun gikk over i en mindre stilling der for å starte på sin doktorgrad høsten 2023.  

Med en utdanning som teaterregissør fra Ohio University og en master i drama og teater fra NTNU Trondheim, har Astrid lang erfaring med utviklingsprosjekt, arrangement og innovasjonsarbeid. Hun har i mange år anvendt teater som et verktøy for å sikre medbestemmelse i ulike satsinger. I sitt doktorgradsprosjekt forsker hun på hvordan teater kan brukes til å øke helsepersonells forståelse av legemiddelsikkerhet og identifisere strategier som fremmer trygg legemiddelbruk for hjemmeboende eldre. 

Som mentor ønsker Astrid å dele verktøy innen ledelse, presentasjonsteknikk, styrearbeid og møteledelse, samt teknikker for å fremme medbestemmelse. Samtidig mener hun at det viktigste er å lytte til behovene til de hun møter, og finne ut hvordan hun best kan møte disse.  

– Det som motiverer meg til å være mentor, er å bidra til at folk vokser, blir tryggere på seg selv og tør å ta plass, sier hun.  

Når Astrid ikke jobber, finner hun glede i å lage mat, danse swing og tegne.  
 

Johan Einar Bjerkem

Daglig leder i Stiftinga Hilmar Alexandersen 
55 år 

Fagfelt: Ledelse, organisasjonsutvikling, styrearbeid, kommunikasjon, prosjektledelse 

Johan Einar Bjerkem
Johan Einar har en bred og mangfoldig bakgrunn innen kultur, pedagogikk og ledelse. Han er for tiden daglig leder i Stiftinga Hilmar Alexandersen, og styreleder på Kulturgården Bjerkem. Gjennom karrieren har han jobbet både i staten som pedagog og konsulent, samt som rådgiver for både små og store selskaper. I tillegg har han undervist på videregående skole og ved flere universiteter, og var nylig ansvarlig for planlegging og gjennomføring av et studium i festivalarrangering ved NTNU.  

I løpet av årene har han også vært styreleder i flere store frivillige organisasjoner og har sittet i styrer for kulturinstitusjoner på nasjonalt nivå. Han har selv startet og ledet flere selskaper, og har dermed opparbeidet seg solid erfaring med ledelse, organisasjonsutvikling og historiefortelling som verktøy for personlig og profesjonell vekst.  

Johan Einar brenner for historiefortelling, både som kunstform – men også som et hjelpemiddel for å utvikle enkeltpersoner og organisasjoner. Gjennom kurs og foredrag deler han sitt innsikt på feltet – og har også gitt ut flere bøker om emnet.  

Som mentor ønsker han å bidra med perspektiver, erfaringer og et nettverk som kan være nyttig for menteene. Han vet hvor verdifullt det er å ha noen å sparre med – både formelt og uformelt.  

– Jeg har selv hatt mange gode mentorer gjennom årene og erfart hvor viktig det kan være for å løfte både meg selv og/ eller et prosjekt opp og frem. Det er alltid interessant å få innblikk i nye problemstillinger, og det kan være fint å ha noen å snakke med om ting som man ikke kan snakke med andre om, sier han.  

På fritiden liker Johan Einar å lese bøker og se film – og synes det er både artig og givende med dans og teater.  

 



Har du lyst til å få en av disse mentorene? Send oss en søknad og fortell hvorfor du ønsker deg en mentor. Har du en spesifikk mentor i tankene? Da kan du gjerne legge ved en ønskeliste (f.eks. prioriteringsrekke 1-5).

Send din søknad her!

SISTE NYTT